6 fouten die je maakt, waarvan je eigenlijk zelf ook wel weet dat ze niet nodig zijn!
13 november 2019 
2 min. leestijd

6 fouten die je maakt, waarvan je eigenlijk zelf ook wel weet dat ze niet nodig zijn!

Soms zou het zo fijn zijn als je een kijkje in je eigen hoofd zou kunnen nemen. Zodat je eindelijk uit kunt zoeken waarom je soms dingen doet waarvan je WEET dat je ze niet zou moeten doen. Het is vrij apart hoe je hersenen het proces om af te vallen of sterker te worden beïnvloeden.

Daarom vandaag 6 fouten die je maakt, waarvan je eigenlijk zelf ook wel weet dat ze niet nodig zijn!

1️⃣Diep van binnen weet je zelf ook wel dat koolhydraten niet de vijand zijn….

Toch stop je met het eten van koolhydraten op het moment dat je even stil staat qua afvallen. Zelfs terwijl je weet dat het altijd neerkomt op het calorieën IN versus calorieën UIT verhaal.

2️⃣Je weet dat jezelf beperkingen opleggen niet de juiste oplossing is….

Jezelf beperken leid alleen maar tot een schuldgevoel. Je kan en mag alles eten en drinken wat je wil, maar om je doelen te behalen KIES je ervoor om dit in gematigdheid te doen.

3️⃣Je weet dat perfectie niet bestaat…

Toch voel je je kut op het moment dat je niet de verandering ziet die je graag zou willen zien, zelfs als je al een grote verandering erop hebt zitten.

4️⃣Je weet echt wel dat nóg meer cardio je echt niet strakker maakt…

Toch ren je jezelf elke dag weer helemaal kapot in plaats van dat je jezelf focust op 2/3 krachttrainingsessies per week wat je beter helpt om sterk en afgetraind te worden.

5️⃣Je weet dat motivatie een wisselend dingetje is…

Maar toch gebruik je “een gebrek aan motivatie” als een excuus om op te geven, terwijl je weet dat je juist gemotiveerd raakt van het ondernemen van actie!

6️⃣Je weet ook wel dat het een beetje gek is om je alleen maar te focussen op het einddoel…

Toch laat je jezelf verleiden om je daar op te focussen en vergeet je even dat je je moet concentreren op de kleine, dagelijkse overwinningen die ervoor zorgen dat je je einddoel haalt.

Begrijp me niet verkeerd…‼️
Ik zeg echt niet dat het makkelijk is om deze fouten te voorkomen of om je hier doorheen te worstelen.

Maar hoe meer inzicht je krijgt wat je hersenen voor een spelletjes met je spelen – de onrealistische norm, negatieve gedachtes, alles-of-niets mentaliteit, etc… – Hoe beter bestand je hier tegen bent, en hier verandering in kan maken.

Mijn advies:

Stop ⛔️ met het najagen van doelen, start  met het najagen van een gezonde lifestyle.

Beeld je eventjes die strakkere, gezondere, vol zelfvertrouwen, en sterkere versie van jezelf in….

💭Wat zou die persoon doen op een dagelijkse basis?
💭Welke keuzes qua voeding en training zou die persoon elke dag maken?
💭Welke balans zou die persoon hebben tussen ‘training’ en ‘leuke dingen’?
💭Hoe zie die persoon reageren op een ‘slechte’ dag?

Als je je nu al gaat gedragen naar die gezondere en sterkere versie van jezelf dan zul je zien dat die resultaten vanzelf komen!

STICK TO THE PLAN!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport.Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen