Ben jij een Maverick?
31 mei 2018 
2 min. leestijd

Ben jij een Maverick?

Iedereen die voor het eerst onze private gym binnenstapt stelt bijna dezelfde vraag: “Waar staat Maverick Training voor, en waarom dat schaap?”

Laat ik met Maverick Training beginnen.

In de lente van 2017 zat ik op de bank een programma op Discovery te kijken, SAS Dare To Win. Deze serie ging over de zoektocht naar het nieuwe teamlid voor de militaire elite eenheid van het Britse leger, SAS. De testen en selectie werden gedaan door vier échte bazen, mannen met tatoeages, baarden en ogen waarin je wijsheid en ervaring kon aflezen.

Op het moment dat ze net voor de finale van de serie nog maar een paar rekruten over hadden moest er een belangrijke keuze gemaakt worden; “kiezen we voor de voorbeeldige rekruut die alle proeven met twee vingers in zijn neus doorstaat of kiezen we voor de rekruut die faalt, leert en vol passie zichzelf door elke proef heen worstelt? Met andere woorden, kiezen we voor het braafste jongetje uit de klas of kiezen we voor de MAVERICK?”

Als je Maverick googeld krijg je eerst de verwijzing naar Tom Cruise in Top Gun, beetje jammer, ik ben geen fan van Tom Cruise…

Maar daarna staat er:
– person who thinks and acts in an independent way, often behaving differently from the expected or usual way
– Someone who refuses to play by the rules. he/she isn’t scared to cross the line of conformity. but their unorthodox tactics get results!

Om het kort samen te vatten Maverick Staat voor: Onorthodox, Non-Comformistisch, Rebels en Onafhankelijk.

Ik wist meteen Maverick past bij wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik wil uitdragen. Deze naam MOET ik onthouden en toepassen op het moment dat het mogelijk is.

Training staat voor: het systematisch oefenen en verbeteren van vaardigheden.
(ik denk niet dat dit nog heel veel meer uitleg nodig heeft toch?)

Dan het schaap.

Laat ik beginnen bij mijn broertje, hij is de ontwerper van dit logo. Met zijn drukke baan als regisseur bij Talpa heeft hij tijd vrijgemaakt om mijn logo te bedenken en vorm te geven.

Na een aantal voorbeeldjes om te kijken welke vormen en kleuren ik mooi vond was het plotseling een paar weken stil. Omdat hij soms weken van 80uur maakt durfde ik niet echt te vragen hoe de voortgang met het logo stond, dus ik dacht ik wacht even. Na twee weken stilte kwam er een appje met een foto. De eerste versie van het uiteindelijke logo met groot in beeld een zwart schaap!

Toen ik hem aan de telefoon vroeg waarom hij dat zwarte schaap gebruikt had zei hij:
“Pieter, weet je nog dat we een paar jaar geleden ’s avonds laat bij mij in de tuin hebben zitten praten over dat je het soms lastig vond om ‘anders’ te zijn, andere keuzes te maken, risico’s te nemen die anderen niet nemen? En dat je je daardoor het zwarte schaap van de familie voelde? Ik vind dat juist een kwaliteit van je, ondanks dat je soms faalt leer je, groei je en maak je dingen mee die wij nooit zouden meemaken. Ik vind het mooi samenkomen in dit logo, een trots zwart schaap los van het witte schaapje op de achtergrond.”

Wat moet je daarop zeggen…..

Maar duidelijk is wel dat Maverick Training en het zwarte schaap een sterke combinatie zijn en écht staan voor wie ik ben en wat ik wil uitdragen en ik geloof oprecht dat de wereld meer Rebellen nodig heeft. Mensen die keuzes maken los van wat de wereld van hen verwacht met een ondernemende, avontuurlijke mindset.

Ik ben een Maverick, ben jij dat ook?
Ik zie je snel in de gym!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen