Blessures en Trainen: Reden 2 waarom we vastlopen
29 juni 2018 
1 min. leestijd

Blessures en Trainen: Reden 2 waarom we vastlopen

Je volgt hetzelfde programma als voorheen
…waarmee je geblesseerd raakte.

Zeker nadat ik afgelopen woensdag de hele dag met dr. Wayne Boyes consults heb afgenomen voor members van Maverick Training is het me nog duidelijker geworden hoe wij als mensen soms onbewust weer terug grijpen naar wat we kennen en vertrouwen. We vallen onbewust terug in beweegpatronen die ons juist aan onze blessure hebben geholpen.

En dat doen we vaak omdat het bekend is, omdat het makkelijk is, we hoeven geen nieuwe kennis op te doen, je hoeft geen moeilijke vragen te stellen, je hoeft alleen maar te starten met trainen.

Kort samengevat de tweede reden waarom veel mensen vastlopen is omdat je precies weet hoe je in shape bent gekomen in het verleden, en je jezelf daarna verteld: “Ik moet gewoon precies hetzelfde doen als de vorige keer”.

Maar het probleem is dat de training die je in die shape heeft gebracht je ook een blessure heeft gebracht.

Het is geen toevalligheid dat je geblesseerd raakte, het was de stijl van training, de oefeningen, de hoeveelheid tijd en energie die je erin hebt gestoken. Het waren de oefeningen die je uitvoerde met een “alles of niets” instelling die je uiteindelijk een blessure, of een workout burnout opleverden.

Als je opnieuw wil starten en wilt trainen zonder blessures op te lopen, zul je iets moeten veranderen:

  • Je hebt oefeningen nodig die je lichaam sterker maken zonder overmatige belasting op je gewrichten te veroorzaken.
  • Je hebt een programma nodig zodat je je progressie kun bijhouden.
  • Je hebt een coach nodig die je in de gaten houd en die ervoor zorgt dat je niet weer dezelfde fouten maakt.
  • Je hebt een coach nodig die jouw disfunctionele patronen ziet en je helpt die te doorbreken.

Als je een ander resultaat wilt, zul je het dus anders aan moeten pakken!

En als je daar hulp bij nodig hebt, dan weet je ons HIER te vinden!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport.Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen