Doelstellingen, welke stip zet jij aan de horizon?
19 januari 2020 
1 min. leestijd

Doelstellingen, welke stip zet jij aan de horizon?

Al jarenlang probeer ik doelstellingen los te koppelen van uiterlijk vertoon. Het gaat mij om het gevoel dat je je fit en sterk voelt. En op het moment dat we naar dat gevoel toe trainen gaat je lichaam daarin mee maar ook je geest. Je voelt je beter, krijgt meer zelfvertrouwen en je voelt je sterk.

Ik probeer bij iedereen een passende doelstelling te zoeken, weg van de standaard marathon of 10km doelstellingen. Ik wil iets wat hen een unieke ervaring geeft, iets wat ze van te voren bang maakt maar daarna trots maakt als ze slagen.

Voor de één is dat tegen een ski-schans op sprinten in Oostenrijk. De ander wil keihard tijdens zijn/haar skivakantie zonder spierpijn elke dag maximaal skiën. Voor de ander is dat een eerste triathlon. Voor deze mannen was dat afgelopen vrijdag de ‘Maverick 300’, 300 herhalingen verdeeld in verschillende oefeningen. Met zo min mogelijk rust werk je door de herhalingen heen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

25 Chin-ups
50 Deadlifts (60 kg)
50 Push-ups
50 Boxjumps (60cm)
50 Floor whipers (60kg)
50 Dumbell snatches (15kg)
25 Chin-ups

Ondanks dat we met 5 mannen in dezelfde ruimte waren voelden we geen concurrentie, maar wel competitie. Competitie met de ander, maar vooral met jezelf. Jezelf testen, het maximale uit je lichaam halen en dit afdwingen met een sterke geest.

Jezelf pushen om te voelen hoe sterk je mentaal en fysiek bent zodat we die stip aan de horizon om konden zetten naar een stip achter een prestatie.

Ik ben trots op deze mannen die elk op zijn niveau het maximale uit deze ‘Maverick 300’ hebben gehaald!

Wil jij ook ervaren hoe het is om jezelf sterk en fit te voelen, wil je dat ik je help om een stip aan de horizon te zetten? Boek dan een vrijblijvende intake, dan praten we verder met een kop koffie!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport.Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen