Één van de beste tips die ik ooit heb gekregen!!!
01 oktober 2019 
in Voeding
2 min. leestijd

Één van de beste tips die ik ooit heb gekregen!!!

Je beperkt jezelf niet door geen pizza of chocolade te eten, in plaats daarvan eet je het in gematigdheid en kies je of je dit wel of niet eet op het moment dat je je doelen wil halen.

Als je op dit moment een voedingsplan volgt waarbij je beperkt wordt om bepaalde voeding niet te eten… en je voelt je er goed bij… volhouden dan!
Er is geen ‘perfect’ plan dat bij iedereen werkt, en niemand bepaalt wat jij wel of niet zou moeten doen.

Ik ben totaal geen fan van het uitsluiten van voeding, of het labelen van producten in goed of slecht. Vaker wel dan niet, leid het uitsluiten en labelen tot…
⠀⠀
 een slechtere relatie tot voeding,
 meer vreetbuien dan ooit tevoren.
 en weerstand tegen beweging en training.

Als 1, 2 of alle drie de en op jou van toepassing zijn is dit wat ik wil dat je gaat doen:

 Vervang het woord ‘beperken’ voor het woord ‘gematigdheid’.

Het is niet dat je jezelf beperkt als je geen lekkere dingen eet..
In plaats daarvan is het een keuze of je iets lekkers eet, óf een klein stukje eet, omdat dit je gaat helpen je doelen te behalen.⠀

Op het moment dat je je op deze manier opstelt tot je voedingsplan zullen er twee dingen gebeuren.

1. Je creëert eigen verantwoordelijkheid
Je bent altijd 100% zelf verantwoordelijk voor je keuzes in voeding en training en hoe dit je trainingsdoelen positief of negatief beïnvloed. Jij bent altijd zelf de sleutel tot je eigen succes. (en wij helpen je daarbij als het nodig is)


2. Verantwoordelijkheid creëert kracht.
Die verantwoordelijkheid kan soms best een beetje beangstigend zijn, maar op het moment dat jij keer op keer (met vallen en opstaan) je verantwoordelijkheid neemt zal dit je ook de kracht geven om achter je keuzes te gaan staan. Hoe moeilijk die soms ook kunnen zijn!


Sterk zijn is niet alleen een zwaar gewicht de lucht in kunnen tillen als je trainer op de achtergrond je op staat te zwepen. Sterk zijn is ook als er geen trainer in de buurt is en je buiten de gym je doelen nastreeft weerbaar zijn tegen keuzes.

Zo, en nu snel een espresso erin zodat ik aan mijn eigen trainingsdoelen kan werken!

#CauseTheEarthNeedsRebels

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen