Gamechangers, Vegan en Netflix...
04 december 2019 
1 min. leestijd

Gamechangers, Vegan en Netflix...

Dankjewel Netflix…..

Sinds Netflix allemaal gezondheids- en voedingsdocumentaires online dumpt krijg ik na elke dump weer een shitload aan vragen en statements over me heen.

Iedereen heeft ondertussen al ‘Gamechangers’ en ‘What the Health’ gezien (heb je deze nog niet gezien? Lekker niet gaan kijken ook!). Na alle vegan-influencers op social media is het de beurt aan een documentaire maker om een mooi verhaal te vertellen over de voordelen van een Vegan lifestyle en waarom iedereen ter wereld beter vegan kan gaan…

Ik heb niets tegen een vegan lifestyle, maar wel tegen een slechte onderbouwing.

Voeding gebaseerd op planten is geweldig!!!
Maar het gaat om de extra micronutriënten die je hierdoor binnen krijgt en niet zozeer om het uitsluiten van dierlijke producten die zorgen voor het verbeteren van prestaties.

Voor de sporters… NOPE, als je besluit vegan te gaan zal je niet op wonderbaarlijke wijze plotseling je prestaties met 30% verbeteren. 💪🏼

Voor de afvallers… NOPE, als je besluit vegan te gaan zal je niet op wonderbaarlijke wijze meer/sneller afvallen. Oreo koekjes zijn ook vegan. De meeste mensen kunnen niet één Oreo eten maar eten in 1x het hele pak leeg (waaronder ik). Teveel calorieën eten/drinken zorgt ervoor dat je niet afvalt, geen vlees eten verandert daar niets aan.

Voor de bodybuilders… NOPE, als je besluit vegan te gaan zal je niet op wonderbaarlijke wijze 10kg spieren bouwen in één jaar. Daar zijn al jaren lang andere middeltjes voor op de markt 💉… (blijven wij liever bij weg)

Voor de gezondheidsjagers… NOPE, als je besluit vegan te gaan zal je niet op wonderbaarlijke wijze een hardere erectie krijgen, haal die blauwe pilletjes maar snel weer uit de vuilnisbak.

Veganisme is een een ethisch concept…
Geen gezondheidsconcept.

Het zou goed zijn als we ons meer focussen op het eten van vezelrijke plant gebaseerde voeding. En het is zeker ook goed als we minder vlees gaan eten.

Maar het helemaal uitsluiten van vlees is niet per se nodig, zeker niet na het kijken van een Netflix documentaire met pseudowetenschappelijke onderbouwing die inspeelt op angst.

Er zijn meer dan genoeg redenen om meer plant gebaseerde voeding te gaan eten. Laten we ons daar op focussen en wegblijven bij alle bullshit verhalen.

Want zeg nu zelf… Als Lewis Hamilton alleen op dit niveau kan presteren dankzij zijn vegan lifestyle, hoe zijn al die andere coureurs zoals Schumacher, Vettel en Alonso dan wereldkampioen geworden?

Vegan, niet Vegan – LOVE YOU 😘

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport.Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen