Hoe lang blijf je wachten?
06 januari 2020 
1 min. leestijd

Hoe lang blijf je wachten?

Bijna iedereen wil een beter leven voor zichzelf en breken met gewoontes die hen in de weg zitten om dat leven te leiden.

Het grote probleem is vaak dat het veel moeite kost om die vervelende gewoontes te veranderen.

Vaak is het hopen dat deze magisch verdwijnen en je op een ochtend wakker wordt (vroeg, zelfs zonder naar de snooze knop te hoeven kijken) en je fris en vol goede energie naar de gym gaat. In de gym werk je hard en na een douche pak je een extreem gezond ontbijt om daarna je laptop open te klappen en en die gigantische klus waar je al maanden tegen aan kijkt in één ruk af te werken.
 
Rookpauzes zijn plotseling verleden tijd en die zak drop op je bureau die ligt in de prullenbak.

De realiteit?

Dit is nog nooit gebeurd, en zal ook nooit gebeuren!
 
2.000 jaar geleden was dit al duidelijk en inspireerde het Epictetus tot deze quote:
“Hoe lang blijf je wachten voordat je alleen het beste voor jezelf eist?”

Breek met die gewoontes, werk voor je doelen, jaag ze na en vraag hulp om deze te behalen!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen