Ik pas niet in de Personal Trainers wereld!
29 januari 2020 
1 min. leestijd

Ik pas niet in de Personal Trainers wereld!

Ik kreeg van de week een email van een bevriende trainer: “Ik weet niet hoe jij het voelt, maar ik voel me niet meer op mijn plek in de traditionele personal trainers wereld!”

F•ck man, je hebt gelijk!

Ik heb dit gevoel een hele tijd bij me gedragen, en af en toe schaamde ik mezelf er zelfs een beetje voor. Alsof ik degene was die op het verkeerde spoor zat. Ik voelde me dom op school, in mijn werk, ik trok alles in twijfel (en doe dit nog steeds) en voel me soms nog steeds diegene die gek is.

“Being different is often a road travelled alone.”

Ik ben vaak bang geweest om te doen wat ik als anders beschouw, om mensen over mezelf te vertellen en om mijn doelen en dromen na te streven. Want je krijgt zo vaak een ‘succes ermee’ met zo’n sarcastisch ondertoontje te horen.

Maar nu niet meer hoor…

Laat even één ding bijzonder duidelijk zijn, ik ben niet beter als een ander, ik weet niet meer of minder. Ik ben op dit moment ‘anders’ en het is ok om dat aan mensen te vertellen. Ik hoop oprecht dat mijn kennis en visie (deze kennis is niet echt van mij, ik pas alleen de kennis toe naar mijn inzichten en leer van VEEEEEEL slimmere mensen) steeds algemener toegepast gaat worden.

Ik ben zeker ook niet de enige ‘anders dekende’ persoon die er is. En ik houd ervan om te connecten met andere professionals die hun kennis delen om als collectief beter te worden.

Dus, met een flinke inleiding, dit ben ik:

  • Ja, ik vloek veel, dit is de manier waarop mijn passie voor dit vak er soms uitkomt.
  • Ik ben gefascineerd door het zenuwstelsel en hoe dit je lichaam beïnvloed.
  • Ik ben dol op het overdragen en delen van mijn kennis.
  • Ik kan me uren vermaken met het kijken naar hoe kinderen bewegen, zij zijn vaak ons voorbeeld van optimaal bewegen.
  • Puzzels zijn mijn passie, als het gaat om het lichaam dan, helemaal als niemand je tot nu toe heeft kunnen helpen.
  • Ik wil dat jij onafhankelijk wordt/bent/blijft, ready to learn?
  • Ik heb het ook wel eens fout, maar ik streef altijd naar verbetering.
  • Mijn lichaam is ook niet perfect qua functioneren, ik ben daarin gelijk in jou.
Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen