Motivatie vasthouden
15 november 2022 
1 min. leestijd

Motivatie vasthouden

Toen ik mijn nieuwe gym opende kreeg ik van veel mensen het advies om een toffe motivational quote op de muur te plaatsen. Vaak een quote in de trend als: "Real winners never quit!", "Get stronger everyday!" of, één van de meest cheesy quotes, "The only bad workout is the one you didn't do!".

De motivatie die je uit zo'n quote haalt is vaak niet meer dan een scheet in de wind. Op het moment dat je de gym uit loopt is je motivatie ook verdwenen.

De reden dat ik er voor gekozen heb om geen motivational quote op te hangen is de volgende.

Doelgericht zijn is niet een kwestie van geraakt worden door een bliksemschicht vol inspiratie. Motivatie en doelgerichtheid zijn keuzes die je maakt. De enige vonk die je nodig hebt om je motivatie aan te zwengelen is de bewuste keuze om je ambities en verwachtingen naar een hoger niveau te tillen. Je kiest ervoor om bewust na te denken over wat je wil en te vertrouwen dat je dit kunt behalen.

Om die motivatie vast te houden zul je hier constant energie en aandacht aan moeten besteden!

De andere kant is dat je op het moment dat je je lui voelt je heel bewust zult moeten kiezen om iets andere te voelen. Lui zijn is een keuze, net zoals elke ander gevoel een keuze kan zijn.

Het is prima om zo af en toe lui te zijn, maar als je ervoor kiest om hier niets aan te veranderen en je over een langere periode lui bent dan zal dit je niet zoveel brengen. Wat het je wel brengt is waarschijnlijk heel veel impulsiviteit, je probeert elke keer het nieuwste ding uit en zult snel afhaken als je door moet zetten. 

Het moment dat je kiest om energie in je eigen proces te steken, doelen te stellen en hier motivatie uit te halen dan zul je groeien, je dromen gaan najagen en jezelf goed en fit voelen!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen