Optimale performance door informatieverwerking!
30 januari 2020 
1 min. leestijd

Optimale performance door informatieverwerking!

Optimale performance is afhankelijk van jouw vermogen om meerdere stromen van informatie tegelijkertijd te verwerken en hier effectief en efficiënt op te reageren.

Zo, een flinke volle zin. Laat ik die eens uitleggen.

Als je als atleet traint, of je bent een trainer, of je bent gewoon iemand die achter een bureau zit en aan het werk is. Wat je ook doet, tegenwoordig komt er onwijs informatie tegelijkertijd op je af. Je mobiel, je e-mail, de radio, je collega’s en dan ondertussen nog een projectplanning maken!? Of je staat in de gym, de muziek pompt, mensen om je heen praten of smijten met gewichten, de tv staat aan en jij kijkt op je mobiel naar je trainingsschema terwijl er een appje binnenkomt en je likes op je instagram post binnen komen.

Wil je efficiënt werken dan zul je moet leren omgaan met meerdere stromen van informatie.

Ons brein moet al deze input op het zelfde moment kunnen verwerken. Als dit niet lukt dan kan het zijn dat je output, of het nu een beweging maken is of het bereken van een budget is, niet optimaal zijn.

We moeten dit toepassen in onze training. Gewicht is meer dan alleen de schijven aan een halter, het is de informatie die binnenkomt via al onze sensorische systemen. En hoe meer we deze sensoren stimuleren tijdens training hoe sneller, en beter, je progressie maakt. En je uiteindelijk de resultaten bereikt die je voor ogen had.

Heb je onze ‘Performance Coaching’ cursus al gezien? Hierin gaan we dieper in op deze systemen!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen