Performance Coaches zijn Stress Management Coaches
20 juni 2020 
0 min. leestijd

Performance Coaches zijn Stress Management Coaches

Als een atleet voor het eerst voor een groot publiek speelt, of voor de eerste keer in zijn carrière een finale speelt, en hij is niet voorbereid op de omgeving waar hij in terecht komt kan dit een negatief effect hebben op zijn prestaties.Ditzelfde geldt natuurlijk voor ondernemers die moeten pitchen, CEO’s die een vergadering voor hun raad van bestuur hebben, of managers die hun nieuwe plannen moeten verantwoorden.

Dit is de reden waarom coaches ervaren spelers in hun team nodig hebben.

De ervaring van het spelen voor de ogen van duizenden fans is moeilijk om na te bootsen. Hierom hebben de beste teams vaak een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten.

Als coach zijnde mis je een stukje van de puzzel op het moment dat je hier geen prioriteit bij legt in aanloop naar het seizoen.

Stress veroorzaakt door een prestatie omgeving is bijna altijd anders als stress vanuit een trainings omgeving. Juist hierom zul je atleten, ondernemers, CEO’s, managers in trainingssituaties moeten voorbereiden op deze stress.

Creëer een setting die zoveel mogelijk lijkt op de omgeving waarin gepresteerd moet worden.

Wees die stressmanager om performance te laten excelleren!

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport. Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen