Spieren zijn net als mensen...
30 januari 2020 
0 min. leestijd

Spieren zijn net als mensen...

Spieren zijn net als mensen. Als ze niet samenwerken dan kun je er op wachten dat ze boos worden!

Neem bijvoorbeeld je Lat (rugspier) als voorbeeld.

Deze spier helpt om je schouder naar beneden te houden. Als deze z’n werk een beetje lafjes doet dan worden de spieren die je schouder omhoog houden (upper trap, Levator, achterkant nek) chagrijnig. 😠

De Lat helpt bij rotatie van je bovenlichaam. Als deze spier lui is, dan kunnen je middenrug en de spieren rond je ruggengraat gaan huilen.😭

De Lat helpt om je arm naar achteren te zwaaien als je loopt. Als deze net even een dutje aan het doen is dan zal je tegenovergestelde bil, hamstring of kuit flink gestrest raken.

Welk punt ik probeer te maken? Niets werkt alleen!!! Het menselijk lichaam is een dynamisch ecosysteem, waarbij elke individuele systeem interactie heeft met het andere. En alle systemen bij elkaar zorgen voor beweging en leven!

Start met het denken in systemen en je zult een stuk verder komen met het puzzelen waarom iets pijn doet of hoe je sterker en fitter wordt.

Over de schrijver
Met een achtergrond als waterpolo topsporter weet ik wat er fysiek en mentaal nodig is om op een topniveau te kunnen presteren. Met bijna 20 jaar ervaring als trainer, waarbij ik me omring met de beste mentoren ter wereld op het gebied van fysieke- en cognitieve training kan ik sporters op het hoogste niveau begeleiden. Uiteindelijk is het doel om je fysiek zo sterk te maken dat kracht en conditie NOOIT een belemmerende factor is binnen je sport.Jij moet je kunnen focussen, kunnen vechten om je positie zonder dat je buiten adem bent, je benen moe zijn of je nek en schouders zeer doen; JIJ MOET KUNNEN PRESTEREN!
Reactie plaatsen