Page content

article content

Training mag nooit gedachteloos zijn!

Trainen mag nooit ondoordacht zijn! Er is niets wat voorspelbaar is op het circuit of op het veld, je zult dus iets extra’s toe moeten voegen aan je training, misschien een beetje perceptual-cognitive load? 😜

Hoe was je training vroeger? Gedachteloos suicides lopen? Rondjes om het veld sjokken?

Dit is één van de makkelijkste manieren om direct een level-up te maken in de training van een atleet. Ja, natuurlijk verbetert je fysieke uithoudingsvermogen als je een overload creëert, ook al is het met gedachteloos rondjes lopen. Maar wil je dit effectiever maken dan zul je je hersenen erbij moeten betrekken.

Dit betekend het toevoegen van een perceptie (waarneming) component aan je trainingen. Bedenk goed dat elke beweging die je op het veld maakt een reactie is op iets. Dit moeten we simuleren in training.

Dit kun je op veel manieren doen, reageren op specifieke visuele of auditieve signalen. Spelletjes waarbij je moet nadenken in een 1-tegen-1, of 2-tegen-2 situaties etc.

Het belangrijkste van dit hele stuk is om je bewust te maken dat je sterker, sneller, beter wordt als je je hersenen stimuleert en betrekt in je fysieke trainingen.

Ben je een trainer en wil je hier meer over leren, misschien is dit dan wel iets voor jou!?
KLIK HIER

Comment Section

0 reacties op “Training mag nooit gedachteloos zijn!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.